Púding de kiwis i melindros
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Púding
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un litre de llet sencera
- Set ous
- 200 grams de sucre
- Una pell de taronja
- Una pell de llimona
- Mitja branca de canyella
- Caramel líquid
- 24 melindros
- Vi de missa
- Tres kiwis ( poden ser verds o grocs, en aquest cas són grocs)
10 racions
Utensilis
Un motlle per fer el púding
Una safata fonda per fer el bany maria
Una safata plana rectangular
Una espàtula metàl·lica plana
Una cassola fonda
Una batedora elèctrica
Una cullera de fusta
Un cassó gran
Un full de paper de diari
Elaboració
En un cassó amb mig dit d'aigua i tres cullerades de sucre, posem els kiwis pelats i tallats a trossos petits a coure a foc baix tot remenant amb la cullera de fusta, fins que estiguin ben tous, i els reservem.
A part, en una cassola fonda, posem el litre de llet, 150 grams de sucre, la pell de la taronja i la de la llimona, i la canyella, deixem que arrenqui el bull, i tot seguit ho apartem del foc i deixem que refredi.
Quan la llet ja és ben freda, retirem les pells i la canyella, esclatem set ous, i passem la batedora elèctrica, fins que els ous estan ben batuts, i ho reservem.
A continuació, posem el caramel líquid en el fons del motlle del púding, i tot seguit esmicolem els melindros pel damunt del caramel, els reguem amb el vi de missa, i seguidament repartim els kiwis per sobre, hi afegim la barreja de la llet amb els ous batuts, i tot seguit posem un full de paper de diari en el fons de la safata per fer el bany maria, posem el motlle del púding, i omplim la safata amb aigua fins a la meitat del motlle, i tot seguit ho enfornem a 180º, durant 50 minuts, ho retirem del forn, i quan ja estigui fred, el posarem a la nevera, i al cap d'una hora, el desclavem i ja el podrem tallar en racions d'un dit de gruix, i el servirem en un plat de postres, amb una mica de caramel líquid pel damunt.
1h 30min
Etiquetes: La cuina dels pudings Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1707 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.