Steak frites (bistec amb patates fregides) belga
Categoria:
Carns
Típica de: Bèlgica
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 bistecs gruixuts d'uns 225 grams cadascun
- 5 cullerades de mantega sense sal
- Sal
- Pebre negre acabat de moldre
- Patates fregides belgues (fregides dues vegades)
4 racions
Elaboració
1. El primer que farem serà fer amb un ganivet ben esmolat petites incisions als bistecs a uns 4 cm. del greix del voltant.
2. Seguidament desfem 3 cullerades de mantega en una paella gran.
3. Incorporem els bistecs i els segellem 1 minut per cada costat.
4. Abaixem el foc a mig i assaonem generosament els bistecs amb sal i pebre negre acabat de moldre al gust. Seguim cuinant, tot girant els bistecs cada 2 minuts, durant 6-8 minuts fins que veiem petites perles de sang sortir de la superfície. S'han de fer més aviat poc perquè ens quedi una carn sucosa i tendra.
5. Retirem els bistecs i els posem en plats calents.
6. Desglassem la paella amb una cullerada d'aigua a foc mig i agitem en les altres 2 cullerades de mantega.
7. Ruixem el suc de la paella damunt la carn i servim amb les patates fregides i, si ho volem a l'autèntic estil belga, una bona cervesa freda.
Notes
El steak frites és el plat més típic de Bèlgica junt amb el moules frites (musclos i patates fregides).
Podeu trobar la recepta de les delicioses patates fregides cruixents belgues a les meves publicacions, i també una versió kosher del moules frites.
Etiquetes: Bistec Carns Cuina internacional Patates Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2035 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.