Gambots a la Villeroi, amb cruixents de verdures

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis gambots de mida grossa
  • Cruixent de verdures [Veure recepta]
  • Beixamel [Veure recepta]
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre
  • Conyac
  • Tres ous frescos

1 racions

Utensilis

Una paella gran
Una placa de forn
Una reixa per la placa del forn
Dos bols de vidre gran
Un batedor de varetes
Una batedora elèctrica de varetes
Una safata plana amb un paper de cuina
Una paella fonda
Una espàtula de goma
Una aranya de filferro

Elaboració

Primerament, pelem els gambots tot guardant els caps i les pells en una bossa en el congelador per quan tinguem de fer un fumet o una salsa.
Tot seguit, en una paella amb un raig d'oli, saltem els gambots salpebrats tres minuts, els flamegem amb un bon raig de conyac, i els reservem.
A continuació, fem la beixamel com explico a la meva recepta que ens quedi una mica espessa, i la reservem damunt la planxa freda.
Quan la beixamel ja la tenim una mica tèbia, untem els gambots, i els deixem damunt d'una reixa amb la placa de forn, i els posem en el congelador o la nevera, unes dues hores.
A part, fem el cruixent de verdures com explico a la meva recepta, i un cop fregit el reservem en una safata plana amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli, i ho reservem.
Tot seguit, En un bol de vidre batem els tres rovells d'ou, i en un l'altre bol, amb la batedora elèctrica amb varetes, muntem les clares a punt de neu, i ho barregem tot plegat clares i rovells amb l'espàtula de goma.
Passades les dues hores, agafem els gambots untats de beixamel, i els passem per la barreja de rovells i clares, i els anem fregint fins que estiguin ben daurats, i els posem de sis en sis en forma de mitja lluna a la part de dalt del plat, i a la part de baix, fem un niu de cruixent de verdures, i ja podrem servir el plat a taula.

3h

Notes

Aquesta recepta la fem per a una persona, però farem tantes racions com comensals seguin a taula.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1259 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: