Nius de calçots amb escalivada i bacallà, amb vinagreta de verdures

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Tres calçots
  • Un tomàquet per amanida
  • 100 grams de bacallà esqueixat dessalat
  • Un pot petit de faves petites amb oli
  • Vinagreta de verdures [Veure recepta]
  • Escalivada [Veure recepta]
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols

1 racions

Utensilis

Una safata plana metàl·lica per anar al forn
Un motlle rodó
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes

Elaboració

Primerament, en una safata metàl·lica plana, posem tres calçots salpebrats i un bon raig d'oli d'oliva en el forn a 180º, fins que estiguin ben cuits, i tot seguit els deixem refredar.
A part, fem l'escalivada com explico a la meva recepta la netegem, la tallem en trossos menuts i la reservem.
Tot seguit esqueixem el bacallà i el passem per aigua freda i el reservem.
Seguidament, fem la vinagreta de verdures com explico a la meva recepta, i un cop feta hi afegim el pot de faves petites amb oli, ho barregem tot ben barrejat, i ho reservem.
En el moment de muntar el plat, posem el motlle en el centre del plat, en el fons hi posem una rodanxa de tomàquet per amanir, de mig dit de gruix, i seguidament fem una capa d'escalivada i una capa amb els calçots pelats i tallats en trossos petits, i ho acabem amb una capa de bacallà que arribi fins a dalt del tot del motlle, tot seguit ho desemmotllem, repartim la vinagreta pel damunt, i pels voltants del niu, i ja ho tenim llest per servir-ho a taula.

1h

Notes

Aquesta recepta és per una persona, però farem tants nius com comensals seguin a taula.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1706 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: