Nius de calçots amb escalivada i bacallà, amb vinagreta de verdures
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres calçots
- Un tomàquet per amanida
- 100 grams de bacallà esqueixat dessalat
- Un pot petit de faves petites amb oli
- Vinagreta de verdures
- Escalivada
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
1 racions
Utensilis
Una safata plana metàl·lica per anar al forn
Un motlle rodó
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, en una safata metàl·lica plana, posem tres calçots salpebrats i un bon raig d'oli d'oliva en el forn a 180º, fins que estiguin ben cuits, i tot seguit els deixem refredar.
A part, fem l'escalivada com explico a la meva recepta la netegem, la tallem en trossos menuts i la reservem.
Tot seguit esqueixem el bacallà i el passem per aigua freda i el reservem.
Seguidament, fem la vinagreta de verdures com explico a la meva recepta, i un cop feta hi afegim el pot de faves petites amb oli, ho barregem tot ben barrejat, i ho reservem.
En el moment de muntar el plat, posem el motlle en el centre del plat, en el fons hi posem una rodanxa de tomàquet per amanir, de mig dit de gruix, i seguidament fem una capa d'escalivada i una capa amb els calçots pelats i tallats en trossos petits, i ho acabem amb una capa de bacallà que arribi fins a dalt del tot del motlle, tot seguit ho desemmotllem, repartim la vinagreta pel damunt, i pels voltants del niu, i ja ho tenim llest per servir-ho a taula.
1h
Notes
Aquesta recepta és per una persona, però farem tants nius com comensals seguin a taula.
Etiquetes: La cuina de les amanides Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1706 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.