Albergínies farcides amb rap i marisc, gratinades amb salsa Aurora
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Vuit tires d'albergínia tallades a lo llarg, de mig dit de gruix cadascuna
- Sis talls de rap ja sigui fresc o congelat
- 300 grams de vianda de musclos
- 400 grams de gambes pelades congelades
- Sofregit de tomàquet
- Salsa Aurora
- Oli d'oliva
- Sal
- Farina
- La part blanca de tres porros
- Conyac
- Formatge de bola ratllat
- Mantega
4 racions
Utensilis
Una safata refractària rectangular
Una paella gran
Dues espàtules planes metàl·liques
Un a cullera de fusta
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament agafem els porros, els piquem ben menuts, i els posem a sofregir en una paella gran amb un bon raig d'oli d'oliva, a foc baix.
A part, agafem els talls de rap, els piquem en trossos ben petits i els hi afegim a la paella amb la ceba.
Tot seguit, agafem les gambes i els musclos, els piquem amb el ganivet, i els afegim a la paella juntament amb la resta d'ingredients, ho remenem tot ben remenat, i tot seguit hi afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i mig got de conyac, i deixem que redueixi.
Quan la farsa ja és ben cuita, apaguem el foc i ho deixem refredar.
A continuació, agafem les llesques d'albergínia, les salem, les passem per farina, i les fregim amb oli ben calent, i a mida que estan fregides, les anem posant en una safata plana damunt un paper de cuina, per treure l'excés d'oli, i les reservem.
A part, fem la salsa Aurora tal com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, agafem quatre llesques d'albergínia i les posem ben planes en el fons de la safata refractària, i amb una cullera gran, fem una capa amb la farsa de rap i marisc, i un cop plenes, les tapem cadascuna amb un altre llesca albergínia, les cobrim amb amb la salsa Aurora, les espolsem amb el formatge ratllat, i els hi posem una nou de mantega al damunt de cada albergínia, i les enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge ja està ben daurat, i ja podrem posar cada albergínia en el seu plat, i servir-les a taula.
1h 30min
Etiquetes: La cuina de l'albergínia La cuina dels farcits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2173 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.