Calamarsons amb la seva tinta, sobre llit de patates a lo pobre
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Patates a lo pobre
- Un quilo de calamarsons de mida mitjana
- Sis cebes de mida grossa
- Dos sobres de tinta de calamar
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Fumet blanc de peix
4 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Una paella gran
Quatre plats de porcellana grans
Un full de paper d'alumini
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, fem les patates a lo pobre tal com explico a la meva recepta, i un cop cuites, apaguem el forn i reservem les patates dintre del forn apagat.
A part, netegem els calamarsons, pelem les cebes, les tallem en juliana, i les posem a coure amb un bon raig d'oli d'oliva juntament amb els calamarsons a foc mitjà, tot remenant amb l'espàtula de fusta, corregim de sal, hi afegim la tinta i un cullerot de fumet, ho remenem, i deixem que coguin fins que els tenim cuits al nostre gust, i tot seguit passem a muntar els plats de la següent manera: agafem els quatre plats, fem un llit en el fons amb les patates a lo pobre, i al damunt repartim els calamarsons amb la seva tinta, i ja tenim els plats a punt per servir a taula.
45min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1352 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.