Fetge de xai lletó fregit amb ceba agredolça, i mongetes de Santa Pau
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Fritada
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 24 talls de fetge de xai lletó tallat a mig dit de gruix
- Sis cebes mitjanes tallades a juliana
- 300 grams de mongetes de Santa Pau cuites
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Mel
- Conyac
- Vinagre de poma
4 racions
Utensilis
Una paella gran
Una cassola metàl·lica plana gran
Uns estalvis de vímet
Una safata plana
Una cullera de fusta
Elaboració
Primerament, tallem les cebes en juliana, les posem en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, i a foc mitjà deixem que vagin coent-se, tot remenant amb una cullera de fusta, i quan ja comencen a estar mig cuites, hi afegim: un raig de mel, una copa de conyac, i un raig de vinagre de poma, ho remenem amb la cullera de fusta, i deixem que s'acabi de caramel·litzar, i les reservem.
A part, salpebrem els talls de fetge, i els fregim en una paella amb oli d'oliva, i quan estan mig fregits els retirem i els reservem en una safata plana.
Seguidament, fregim les mongetes de Santa Pau en una paella amb oli d'oliva, i quan ja estan fregides, les posem a la cassola plana juntament amb la ceba, ho remenem tot plegat amb una cullera de fusta, hi afegim els talls de fetge de xai, corregim de sal, ho remenem una mica amb les nanses de la cassola donant-hi voltes, i amb el foc baix, deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts, i ja ho tindrem a punt per servir a taula amb la cassola i uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: La cuina del fetge de xai Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1560 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.