Bunyols de codony
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Bunyols
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres codonys de mida grossa
- Un quilo de farina
- 250 grams de sucre
- Un sobre de llevat en pols
- Un rovell d'ou
- Un pot de sucre de vainilla
- Essència de llimona
- Un litre de llet sencera
- Oli d'oliva
- Oli de gira-sol
- Una copa de cassalla
10 racions
Utensilis
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes
Una paella fonda per fregir els bunyols
Una safata plana amb un paper de cuina
Una safata de porcellana
Una aranya de filferro
Un cassó gran
Una espàtula de fusta
Elaboració
En un bol de vidre gran posem tots els ingredients i els remenem amb el batedor de varetes, tapem el bol amb paper film, i el deixem reposar a la nevera un parell d'hores abans de fer els bunyols.
A part, pelem els codonys, els tallem en trossos petits, i els posem en un cassó amb sucre i un dit d'aigua, i els coem fins que tenim els codonys cuits.
Quan ja són freds, els escorrem i els afegim a la pasta per fer els bunyols, ho barregem ben barrejat, posem una paella al foc amb oli de gira-sol a foc mitjà, i tot seguit anem agafant amb dues culleres soperes barreja de pasta i ho fregim fins que veiem que els bunyols són ben daurats, i amb l'aranya els anem posant damunt una safata amb un paper de cuina, els espolsem amb sucre, i ja els tenim a punt per servir a taula amb una safata de porcellana.
3h 30min
Etiquetes: La cuina del bunyols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1768 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.