Quiche de porros i gambes
Perfecte per un pica pica ó com a primer plat, doncs és igual de bo fred que calent.
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Púding
Recepta per forn
Típica de: França
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 10 gambes vermelles
- 3 porros
- 120 ml de llet
- 3 ous de pagés
- 1 cullerada de farina de blat de moro
- pebre, sal i oli d'oliva verge
- 200 g de parmesà ratllat
- nou moscada, curcuma i cilandre en pols
- una base precuinada de pizza multicereals
4 racions
Utensilis
-Plata de llauna per anar al forn de 17 cm x 25 cm
-Wock de mida mitjana
Elaboració
Tallem les antenes i les potes de les gambes per tal que no ens embruti els porros.
Tallem els porros a talls petits i ho coguem tot plegat dins un wock mitjà amb una mica d'oli verge d'oliva.
Una vegada estigui ben cuit, es separen les gambes, es pelen i es torna a deixar de nou amb els porros.
A part en un vol s'hi baten els ous hi afegim una cullerada de farina de blat de moro i anem afegint la llet a poc a poc mentre seguim batent perquè ens quedi una barreja fina. Afegim un pulsim de pebre i sal i els porros amb les gambes.
A part haurem preparat una plata de llauna per anar al forn que haurem untat de mantega i recobert amb una capa fina de farina (millor espolsar la farina sobrant picant una mica la plata). Seguidament posem la base de brisa precuinada recobrint la superfície interior de la plata la qual acabarem punjant amb una forquilla. També és pot utilitzar una base de pizza si és vol reduir la quantitat de greix de la base.
Omplim el farciment dins la plata i la posem al forn precalentat a 250°. Quan la massa agafi cos (ho veurem perquè al remoure la plata la quiche ja no tremola) la treurem i afegirem formatge parmesà ratllat (també és bo un formatge de cabra o un formatge curat de qualsevol tipus). En el formatge també s'hi pot barrejar espècies com nou moscada, curcuma i cilantre.
Una vegada el formatge s'ha ha fos i ha agafat una mica de color torrat ja es pot treure del forn.
1h
Notes
Combina amb vi blanc varietat Chardonnay
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3203 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.