Mar i muntanya de sípia i fredolics

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un quilo de sípia bruta
  • Un pot de fredolics de 300 grams
  • Dos litres d'aigua mineral
  • Un porro
  • Una branca d'api
  • Una fulla de llorer
  • Una ceba picada
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en gra
  • Conyac
  • Vi blanc
  • Tres alls laminats sense el cor
  • Julivert
  • Pa fregit
  • Xocolata en pols
  • Ametlles torrades

6 racions

Utensilis

Una cassola marinera de mida gran
Un cassó gran
Un colador
Dos bols de vidre grans
Una cullera de fusta
Una batedora elèctrica
Una paella gran
Uns estalvis

Elaboració

Primerament en un cassó gran posem: l'aigua, el porro, la fulla de llorer, un grapat de grans de pebre negre, una branca d'api i deixem que arrenqui el bull, i tot seguit hi afegim la sípia ben neta, i deixem que cogui a foc mitjà fins que la sípia estigui gairebé cuita, la traiem del cassó, colem el brou i el reservem.
Quan la sípia ja és freda, la tallem en trossos regulars i la reservem, tot guardant les potes tallades a trossos petits per quan vulguem fer llenties estofades amb sípia.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva i dos alls laminats, saltem els fredolics fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, els flamegem amb un bon raig de conyac, i els reservem.
Tot seguit, fem una picada amb: Un all laminat, un brot de julivert, un grapat de pa fregit, una cullerada de xocolata en pols, un grapat d'ametlles torrades, i un cullerot del brou de coure la sípia, passem la batedora elèctrica i ho reservem.
A continuació, posem la cassola marinera en el foc amb un raig d'oli, la ceba picada, una fulla de llorer, i deixem que cogui a foc baix, fins que la ceba estigui ben fregida, hi afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, hi afegim: la sípia, els fredolics i la picada, hi donem unes voltes amb les nanses de la cassola, i deixem que s'acabi de coure, corregim de sal, i quan tot el conjunt ja és cuit, apaguem el foc, i ho deixem reposar cinc minuts abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, també la podem fer amb altres varietats de bolets.


Recepta de cuina de Mar i muntanya de sípia i fredolics
Els fredolics a la paella amb un allet laminat.
per Josuè O'Donell

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2575 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: