Salsa de romesco

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 150 gr. d'ametlles torrades
  • 150 gr. d'avellanes torades
  • 6 alls escalibats
  • La carn de 2 pebrots de romesco ( o de 4 o 5 nyores)
  • 4 tomaquets escalibats (o 400 gr. de tomàquet triturat)
  • 4 galetes
  • 1/2 litre d'oli
  • Vinagre 1 cullerada més o menys, depen del gust
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç (opcional)
  • Sal - julivert trinxat

Elaboració

Posar el pebrot o les nyores en remull en aigua calenta perque s'estovi.
Mentres, triturar ametlles, avellanes i galetes (a mà o a la picadora)
En un recipient fondo, posar la picada, els alls,la carn del pebrot i el julivert ben trinxat.
Remenar bé. Afegir vinagra i sal al gust.Afegir l'oli i triturar-ho tot amb la vareta fins que quedi una salsa espessa i homogènea.

30min

Notes

Aquesta salsa pot servir com a fons de guisats tant de carn com de peix.
És ideal pels calçots. Animeu-vos a fer-la ara que és temps de calçotades.
També és ideal per fer escarola amb romesco o xató.

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2165 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de febrer:

Bunyols de bacallà
Bunyols de bacallà
Peixos i mariscos Bunyols
Salsa de fesols negres
Salsa de fesols negres
Llegums i verdures
Coca de llardons
Coca de llardons
Postres i dolços Pastís
Atmetllats
Atmetllats
Postres i dolços Galetes

Veure receptes de febrer i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: