Salsa de romesco
Categoria:
Salses
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
![Afegir valoració](/icons/add.gif)
Ingredients
- 150 gr. d'ametlles torrades
- 150 gr. d'avellanes torades
- 6 alls escalibats
- La carn de 2 pebrots de romesco ( o de 4 o 5 nyores)
- 4 tomaquets escalibats (o 400 gr. de tomàquet triturat)
- 4 galetes
- 1/2 litre d'oli
- Vinagre 1 cullerada més o menys, depen del gust
- 1 cullerada de pebre vermell dolç (opcional)
- Sal - julivert trinxat
Elaboració
Posar el pebrot o les nyores en remull en aigua calenta perque s'estovi.
Mentres, triturar ametlles, avellanes i galetes (a mà o a la picadora)
En un recipient fondo, posar la picada, els alls,la carn del pebrot i el julivert ben trinxat.
Remenar bé. Afegir vinagra i sal al gust.Afegir l'oli i triturar-ho tot amb la vareta fins que quedi una salsa espessa i homogènea.
30min
Notes
Aquesta salsa pot servir com a fons de guisats tant de carn com de peix.
És ideal pels calçots. Animeu-vos a fer-la ara que és temps de calçotades.
També és ideal per fer escarola amb romesco o xató.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2165 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.