Xirles a la marinera
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de xirles o cloïses.
- Una ceba mitjaneta.
- Tres alls. Julivert.
- Una copa de vi blanc.
- Sal, i oli d'oliva verge.
- Una mica de pebre negre i una punteta de bitxo.
- Una culleradeta de maizena.
4 racions
Utensilis
Una cassola i un ratllador.
Elaboració
Posarem les xirles o cloïses en un bol gran amb sal, perquè deixin anar la sorra que porten.
Quan faci una bona estona, les posarem en un drap de cuina, i les eixugarem bé.
Posarem una cassola al foc amb l'oli.
Ratllarem la ceba, i tallarem els alls ben petitons.
Ho sofregirem tot, i quan sigui ros, hi tirarem la copa de vi blanc, i ho deixarem dos minuts més.
Seguidament, hi afegirem les xirles, o cloïses, i ho cobrirem d'aigua amb una culleradeta de maizena, una mica de pebre negre i la punteta de bitxo (a gust, si es vol més o menys picant)
Deixarem que es vagin obrint les petxinetes, i quan siguin totes obertes, hi tirarem el julivert picat fi, i ho taparem fins l'hora de servir-les.
30min
Notes
Cal servir-les molt calentes.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5704 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.