Suquet de rap i gambes
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Una cua de rap d'un quilo aprox.
- Setze gambes vermelles.
- 50 grams d'ametlles torrades.
- Un pot de crema de llet.
- Una ceba mitjaneta.
- Sal, oli d'oliva verge, pebre negre, farina i sal.
4 racions
Utensilis
Una cassola, un colador xinès, i un ratllador o picadora.
Elaboració
Netejarem el rap i el salpebrarem. El tallarem a rodanxes no massa primes.
Netejarem les gambes, i els hi treurem el cap.
En una cassola, posarem oli i daurarem el rap (poc), després de passar-lo per la farina, prèviament espolsat. El reservarem.
En una paella, marcarem les gambes i els caps, i també les reservarem.
A la mateixa cassola que hem daurat el rap, posarem la ceba picada molt fina.
Quan sigui rosseta, hi posarem el rap, i el cobrirem d'aigua, hi posarem les ametlles picades molt fines, i la crema de llet.
Passarem per un colador xinès els caps de les gambes, per tal que deixin anar tot el suc, i ho afegirem també a la cassola.
Deixarem que bulli tot a foc lent uns minuts.
Finalment, hi afegirem les gambes, mirant que quedi un suquet cremós i un xic espès.
Ho deixarem coure un minut més, i ja ho tindrem a punt per presentar-ho a taula.
1h
Notes
Cal servir aquest plat molt calent.
Podem posar-hi julivert picat per sobre, per adornar-ho.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3896 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.