Salsa bearnesa
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: França → Bearn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Expert
Ingredients
- Ascalunya
- Estragó
- Vinagre fí ( poma, cava etc.)
- Mantega ( no margarina)
- Pebre negre en grá
- Dos rovells d'ou
- Cerfull molt picolat
- Un polsim de sal
12 racions
Utensilis
Una vasina, o una sopera amb el fons rodó.
Elaboració
Començarem per clarificar la mantega. En un bol, posarem la mantega i la diluïrem en el microones o al bany maria. Després, amb l'ajut d'un cullerot anirem traient el greix de la mantega, procurant deixar en el fons del bol, les impureses que porta la mantega. Amb aquesta mantega clarificada, ja podem fer la salsa Bearnesa. Damunt de la planxa ( no amb foc directe) posem la vasina o una sopera d'acer inoxidable, i hi fiquem: l'estragó i la ascalunya ben picolats.Posem uns grans de pebre i unpolsim de sal.Seguidament, afegim dos rovells d'ou i un raig de vinagre. Un cop damunt la planxa, anem batent amb les varetes, com si fesim una maionesa, i anem tirant cullerades de mantega líquida anant muntant la salsa.
Si veiem que la salsa s'escalfa massa, ho retirem un moment de foc i esquitxem amb unes gotes d'aigua freda. Ho tornem a posar a la planxa, i anem muntant, fins tenir la quantitat desitjada. Abans de servir-ho, ho espolsem amb el Cerfull ben picolat.
40min
Notes
Hem de tenir cura de fer la quantitat que necessitem, doncs un cop freda, les sobres no es poden recuperar.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1726 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.