Tripa i Peuets de xai a la Catalana

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dotze peus de xai cuits
  • 500 grams de tripa de xai cuita
  • Dues cebes
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Alls pelats, quatre alls
  • Llorer, dues fulles
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • 50 grams d'ametlles torrades
  • Pa fregit
  • Julivert
  • Vi blanc
  • Conyac
  • 300 grams de mongetes de Santa Pau cuites

6 racions

Elaboració

En una cassola de terrissa, amb oli d'oliva, fregim : les cebes tallades a juliana, els alls aixafats i dues fulles de llorer. Seguidament, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un raig de vi i un raig de conyac. Després, ja podem posar la tripa tallada a quadrats, i els peuets sencers. Ho remenem ben remenat, ho corregim de sal, i amb el foc ben baix, deixem que es cogui tot plegat. Mentrestant, fem una picada amb: ametlles torrades i pelades, dos alls pelats, pa fregit, una mica de julivert, i ho passem per la batedora, amb una mica d'aigua. Quan la tripa i els peuets, ja són cuits, afegim la picada i un grapat de mongetes de Santa Pau cuites, i ho deixem coure uns deu minuts més, abans de servir-ho a taula en la mateixa cassola.

1h

Notes

Si els peuets i la tripa no els comprem bullits, els haurem de bullir nosaltres amb: aigua, llorer, sal, un tros d'api, un grapat de grans de pebre negre, i un tros de ceba. Trigant una estona a quedar tendres, per això més val comprar-los ja bullits.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5302 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: