Tripa i Peuets de xai a la Catalana
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dotze peus de xai cuits
- 500 grams de tripa de xai cuita
- Dues cebes
- Sofregit de tomàquet
- Alls pelats, quatre alls
- Llorer, dues fulles
- Oli d'oliva
- Sal
- 50 grams d'ametlles torrades
- Pa fregit
- Julivert
- Vi blanc
- Conyac
- 300 grams de mongetes de Santa Pau cuites
6 racions
Elaboració
En una cassola de terrissa, amb oli d'oliva, fregim : les cebes tallades a juliana, els alls aixafats i dues fulles de llorer. Seguidament, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un raig de vi i un raig de conyac. Després, ja podem posar la tripa tallada a quadrats, i els peuets sencers. Ho remenem ben remenat, ho corregim de sal, i amb el foc ben baix, deixem que es cogui tot plegat. Mentrestant, fem una picada amb: ametlles torrades i pelades, dos alls pelats, pa fregit, una mica de julivert, i ho passem per la batedora, amb una mica d'aigua. Quan la tripa i els peuets, ja són cuits, afegim la picada i un grapat de mongetes de Santa Pau cuites, i ho deixem coure uns deu minuts més, abans de servir-ho a taula en la mateixa cassola.
1h
Notes
Si els peuets i la tripa no els comprem bullits, els haurem de bullir nosaltres amb: aigua, llorer, sal, un tros d'api, un grapat de grans de pebre negre, i un tros de ceba. Trigant una estona a quedar tendres, per això més val comprar-los ja bullits.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5302 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.