Puding de bolets
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Púding
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 200 grams de Gírgoles fresques
- Un pot mitjà de barreja de bolets
- Un litre de nata líquida
- Set ous
- Un raig de ví de Porto
- Sal
- Nou moscada
- Oli d'oliva
- Paper film
- Mantega
- Una ceba picolada
- Un grà d'all picolat
6 racions
Utensilis
Una safata fonda per anar al forn.
Una pudinera metal-lica
Elaboració
Primer de tot, agafem una pudinera, l'engraixem amb mantega, i després la cobrim amb el paper film, i ho reservem.
En un cassó gran amb oli d'oliva, fregim : la ceba picolada, l'all, les girgoles i la barreja de bolets. Ho corregim de sal i hi posem nou moscada, i deixem que es fregeixi.
Seguidament, afegim un raig de ví d'Oporto, i deixem que redueixi.
A continuació, aboquem la nata líquida i els set ous batuts. Ho passem tot plegar per la batedora, tot reservent els bolets més bonics, per cobrir el fons del motlle.
Un cop tenim la barreja feta, omplim el motlle, i el tapem amb el paper film.
Ho enfornem en el forn al bany maria, a 180º, uns 60 minuts aprox. Quan clavem un escuradents, i surt net, ja és cuit.
Ho deixem refredar, al menys unes sis hores, abans de desclavar-ho.
Per servir-ho a taula, ho podem fer acompanyat de un bouquet d'enciams i una mica de pastanaga ratllada, i una mica de salsa rosa pel damunt.
40min
Notes
Com ja he dit en alguna ocasió, abans de posar la pudinera a coure, en el fons de la safata, posarem uns fulls de paper de diari per controlar el bull de l'aigua
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2659 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.