Salmó marinat
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Carpaccio
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- Un salmó mitjà tallat amb dues meitats
- 300 grams de sucre
- 300 grams de sal
- Un grapat de ginebrons
- Un ramet d'anet fresc picolat
- Oli d'oliva
- Ví blanc
12 racions
Utensilis
Unes pinces o unes alicates petites, per treure les espines.
Un atuell de plàstic rectangular per marinar el salmó.
Una safata rectangular fonda
Elaboració
Primer de tot, agafem els lloms de salmó, i amb l'ajud de unes pinces i la sensibilitat del dit polze, anem detectant i traient les espines, (hi han unes quaranta aprox.).
En una safata fonda, barrejem : el sucre, la sal, l'anet i els ginebrons.
Damunt un trós de paper d'alumini, posem un llom de salmó, i el cobrim amb aquesta barreja, seguidament, hi afegim un raig de ví blanc, i oli d'oliva. Després ho emboliquem, i ho guardem dins la safata, unes 36 hores, a la nevera.
Pasades les 36 hores, ho desemboliquem i ho passem pel raig de l'aixeta. Seguidament, posem el llom de salmó en una safata fonda, cobert amb oli d'oliva, i un grapat de ginebrons.
A mida que l'hem de fer servir, l'anem filetejant i el tornem a posar a la safata amb l'oli.
El llom que no fem servir, el podem embolicar amb paper film, i guardar-lo en el congelador.
30min
Notes
Fora interesant, que un cop passat per l'aixeta, l'assequem ben bé amb paper de cuina.
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3388 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.