Galeres flamejades
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Tapes
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 32 galeres grans ( si pot ser, que siguin ovades )
- Sal
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Oli d'oliva
- Julivert picolat
- Sis alls pelats
4 racions
Elaboració
Primer de tot, en el pot de la batedora, posem: els alls, el julivert, i força oli d'oliva, i amb l'ajut de la batedora elèctrica, fem una picada d'all i julivert.
A part, en una paellera amb oli d'oliva, posem les galeres salpebrades, i les saltem lleugerament. Tot seguit, les reguem amb conyac, i les flamegem. Després, les reguem amb força picada, les deixem un parell de minuts, i les posem en una safata per servir-les.
Amb tot el suc que han deixat a la paella, donem unes voltes perque lligui com una salsa, i ho aboquem pel damunt les galeres, en el moment de servir-ho a taula.
40min
Notes
En aquesta època de l'any, en tota la Costa Daurada, es potencia molt, la cuina de la galera.
Sobretot a Cambrils, tots els restaurants s'apunten a les jornades de la galera.
També cal remarcar, que no és una menja precisament "ecomòmica", peró si, molt gustosa.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels aperitius Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2225 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.