Xili amb carn
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Mèxic → Tot el païs
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500 grams de carn trinxada de porc
- 300 grams de mongetes rogenques, (les podem coure a casa, o poden ser de pot)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un pot de Tabasco
- Sofregit de tomàquet
- Vi negre
- Oli d'oliva
- Una ceba pelada
- Tres alls pelats
- Una pastanaga pelada
- Un tros de blanc d'api
- Dues fulles de llorer
- Nou moscada
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una cullera de fusta
Uns estalvis
Elaboració
Primer de tot, agafem totes les verdures, i les passem per la picadora.
Tot seguit, agafem les verdures i la carn, i les posem a fregir amb oli d'oliva, en una cassola fonda. Quan ja porta una estona fregint-se, ho salpebrem, hi afegim un pessic de nou moscada, hi donem unes voltes, i deixem que segueixi fregint.
Quan ja és gairebé cuit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, i un bon raig de vi negre.
Tot seguit, afegim el Tabasco que vulguem pel punt de picant que desitgem.
Seguidament, afegim les mongetes rogenques, ho remenem una mica, corregim de sal, i ho deixem coure tot plegat uns deu minuts més, abans de servir-ho a taula, amb la mateixa cassola.
1h
Notes
Aquest Xili amb carn, és una versió molt personal, que la feia pels turistes Anglesos, quan treballava a la Costa Daurada, i com que el feia picant, s'inflaven de veure cervesa.
La versió " Catalana", ja veureu que és molt gustosa i agradable de menjar.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
972 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.