Vichyssoise
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: França → Tot el païs
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un manat de porros ( la part blanca )
- Mig quilo de patates
- Sal
- Nou moscada en pols
- 200 grams de mantega,( no margarina)
- Un litre de nata líquida, per muntar
- Un litre d'aigua
- Puré de patata de sobre, ( si cal)
- Un ramet de porradell, ( cebollino )
12 racions
Utensilis
Per servir-ho, millor fer-ho en unes escudelletes de porcellana blanca, ben boniques.
Elaboració
En una olla, posem : la mantega, els porros ben nets, i tallats a rodelles, i un polsim de sal. Quan els porros són cuits, afegim les patates pelades, tallades a trossos menuts.
Quan tot plegat és cuit, afegim: la nata líquida, i l'aigua, i deixem que cogui.
Quan les verdures són cuites, ho passem per la batedora, i ho passem pel colador xinès, a l'olla on acabarem de fer la Vichyssoise.
Deixem que arrenqui el bull, ho corregim de sal, afegim un polsim de nou moscada, i ho deixem coure cinc minuts més. Si ha quedat massa líquid, afegim una mica de puré de patata de sobre, i ho remenem amb el vatedor de varetes. Si pel contrari, ha quedat espès, afegim un raig de nata líquida.
Deixem que cogui cinc minuts més, i ho deixem refredar, abans de posar-ho a la nevera, fins el moment de servir-ho.
Quan ho servim en les escudelletes, ho espolsem amb una mica de porradell, ben picolat, i ja tenim la Vichyssoise llesta per gaudir-ne, i !! bon profit !!.
40min
Etiquetes: Cuina de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1932 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.