Lluentes a la planxa
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Tapes
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dotze lluentes,( sis per comensal)
- Oli d'oliva
- Ví blanc
- Pebre negre en pols
2 racions
Elaboració
Les lluentes, són unes petxines de color marró brillant, una mica més grosses, que les cloïsses, i la carn, té una cua de color carbassa.
En una planxa ben calenta, posem les lluentes, i deixem que s'obrin.
Quan comencen a obrir-se, els hi traiem una clova, i les deixem que s'acabin de coure, cara amunt.Mentre es van coent, les reguem amb un rajolí de vi, i oli d'oliva.
Tot seguit, les espolsem amb pebre negre, i quan siguin cuites, ja les podrem treure a taula en una safata ben bonica.
Aquestes lluentes, mariden molt bé, amb una copa de cava ben fresqueta, !! bon profit !!
40min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuiona de lesb petxines Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4472 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.