Risotto amb Fredolics
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Típica de: Itàlia → Tot el pais
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Dues carcasses de pollastre
- Un os de pernil
- Una pastanaga
- Una branca d'api
- Una ceba sencera
- 400 grams d'arròs tipus bomba
- 100 grams de formatge Parmesà
- Dos pots petits, de Fredolics, (o 300 grams, de frescos)
- Oli d'oliva
- Sal
- Picada d'all i julivert, amb oli d'oliva, (feta amb la batedora elèctrica)
- Mitja ceba picada
- Julivert molt picolat
- Aigua
4 racions
Elaboració
En una olla amb aigua, posem a bullir: les carcasses, l'os de pernil, i les verdures.
Quan ha bullit tot plegat una hora i mitja, ho escorrem, i guardem el brou en un cassó, damunt el foc, perquè es mantingui calent.
A part, en una cassola de terrissa, amb oli d'oliva, posem a fregir la ceba picolada, i els Fredolics picolats una mica amb l'ajuda del ganivet. Quan tot el conjunt és cuit, afegim l'arròs, i hi donem unes voltes amb l'ajuda d'una espàtula de fusta, i tot seguit, afegim tres cullerades soperes, de picada, d'all i julivert.Seguidament, anem afegint el brou poc a poc, i corregim de sal.
Anem afegint-hi brou, fins que tenim l'arròs en el punt desitjat, i acte seguit ratllem el formatge Parmesà pel damunt, i ho remenem, fins que el formatge és fos.
En el moment de treure-ho a taula, ho espolsem amb una mica de julivert picat.
40min
Notes
Aquest risotto, el podem fer tot l'any, encara que sigui amb Fredolics de pot.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2244 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.