Manetes de porc estofades amb cargols i fredolics
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre manetes de porc tallades en quatre trossos cadascuna
- 600 grams de cargols tipus vinyals
- Un pot de fredolics en conserva de 500 grams( també ho podem fer amb naturals)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un grapat de grans de pebre negre
- Una branca d'api
- Tomàquet fregit
- Dues fulles de llorer
- Oli d'oliva
- Un got de vi ranci
- Pa fregit
- Un grapat d'ametlles torrades
- Una ceba picolada
- Quatre alls pelats
- Julivert picolat
- Una cullerada de xocolata en pols
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Una espàtula de fusta
Un bufador
Una olla mitjana
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, en una olla mitjana bullim els cargols com explico a la recepta "cargols bullits", i els reservem. Seguidament, amb l'ajud del bufador, socarrimem les manetes de porc, per treure els pels que puguin tenir, i les posem en un cassó gran amb: aigua, l'api, una fulla de llorer, mitja ceba, un polsim de sal i un grapat de grans de pebre negre. Les coem fins que estiguin ben cuites, i les reservem tot guardant una mica del brou colat.
Tot seguit, en una paella gran amb un rajolí d'oli d'oliva, saltem els fredolics salpebrats, fins que hagin tret part de la seva aigua, i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats i una fulla de llorer. Quan tot plegat és mig fregit, afegim tres cullerots de tomàquet fregit i un got de vi ranci fins que redueixi.
Tot seguit, afegim una mica del brou de coure les manetes, corregim de sal i ja podem afegir-hi les manetes, els cargols i els fredolics, i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts.
A part, amb la batedora elèctrica fem una picada amb: un all, julivert, pa fregit, ametlles torrades i un cullerada de xocolata en pols amb una mica de brou de les manetes.
Un cop feta la picada, l'afegim a la cassola i deixem que s'acabi de coure tot el conjunt uns quinze minuts més i ja ho podrem treure a taula amb un plat de fusta a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de les manetes de porc Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1310 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.