Pastís de gerds (Linzer torte)

Ingredients

  • 150 g de mantega
  • 150 g de sucre glass
  • 1 pessic de sal
  • 1 ou
  • Un pessic de clau en pols
  • 1 cullaradeta de canyella en pols
  • 150 g d'avellanes moltes
  • 150 g de farina
  • Una mica de pell de llimona ratllada
  • 1 pot de melmelada de gerds

6 racions

Elaboració

Es posa la mantega tova en un bol, juntament amb el sucre, la sal i l'ou i es barreja amb unes varilles fins que quedi tot ben esponjós. Després s'afegeix la farina, les avellanes moltes, les espècies i la pell de llimona ratllada i es segueix treballant la massa amb les mans fins que quedi homogènia. Es deixa reposar 30 minuts a la nevera. Passat aquest temps, se separa una part de pasta i es reserva, la resta s'estira amb un corró. S'unta un motlle de pastís baix d'uns 22 centímetres de diàmetre amb una mica de mantega i s'espolsa una mica de farina per sobre per evitar que la massa s'enganxi una vegada cuita. S'extén la melmelada de gerds per sobre. Amb la pasta que hem reservat, es fan tires llargues i es forma una reixa damunt del pastis i s'acaba amb un cordó de pasta al voltant de la vora interior del motllet. Si es vol, es pinta amb rovell d'ou i es cou al forn a 180ºC entre 30 i 40 minuts.

50min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4662 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: