Rosca de Nadal
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Illes Balears
Estació: hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 ous
- 250 g d'ametlla crua picada
- 250 g de anous trossejades pelades
- 250 g de dàtils caramelitzats
- 200 g de sucre
- 200 g de farina
- 1 sobre de llevadura Royal
- 250 g de mantega
10 racions
Utensilis
Motllo rodó foradat al mig
Elaboració
Separem les clares dels rovells d'ou, i les pugem a punt de neu.
Desfem en un pot la mantega, o amb un recipient al microones.
Barregem els rovells d'ou amb el sucre, hi afegim la mantega desfeta, la farina, i el sobre de Royal, barrejant-t'ho molt bé fins que quedi una massa homogènia.
Tallem els dàtils sense pinyol en tres o quatre trossos, i les anous les trenquem a trocets.
Afegim a la massa preparada primer l'ametlla picada remenant bé, i posteriorment,hi afegim les anous i els dàtils i ho barregem bé, quedant una massa molt espessa
En un motllo rodó, foradat al mig, prèviament untat amb mantequilla i una mica de farina perquè no s'engantxi el pastís, ho anem posant amb una cullera, procurant que quedi ben repartit.
Pre-calentem el forn a 180 graus i posem el motllo.
Inicialment jo ho poso amb el forn posició = uns 25 minuts, posteriorment a la posició _ , perquè sinó es cou mes de dalt que d'abaix. Segons el forn, de 45 m a 1hora.
Abans de servir-ho posar per sobre una mica de sucre glasse, i al mig s'hi pot afegir uns bombons o Ferrero-Rocher.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1884 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.