Cues de porc estofades
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit cues de porc,( dues per persona)
- 200 grams, de cebetes tipus " platillo "
- Quatre patates groses
- Picada d'all, oli i julivert, ( feta amb la batedora elèctrica)
- Sal
- Sucre
- Mel
- Vinagre
- Oli d'oliva
- Una branca d'àpi
- Dues fulles de llorer
- Una cabesa d'alls, sense pelar
- Mitja ceba pelada
- Un grapat de grans de pebre negre
- Un got de ví ranci
- Tres alls pelats
- Dues fulles de llorer
- Una ceba picolada
- Tomàquet fregit
- Ví negre
4 racions
Elaboració
Primer de tot, posem les cues a coure, amb: l'àpi, el llorer, la ceba, la cabessa d'alls, i els grans de pebre negre, amb un polsim de sal, i aigua.
Quan són cuites, les traiem de l'olla, i les reservem, juntament amb el seu brou, colat.
A part, en una paella amb oli d'oliva, posem: les cebes, amb un polsim de sal i sucre.
Les anem fent a foc molt baix, i quan són mig cuites, hi afegim : un raig de mel, un raig de vinagre, i un raig de ví negre, deixem que s'acabin de coure, i les reservem.
A part, pelem les patates, les pelem, i amb un estri per fer boles, anem fent totes les boletes que puguem. Tot seguit, les fregim amb oli d'oliva, i quan son cuites, els hi afegim un bon raig de picada d'all i julivert, i les reservem.
A part, en una cassola de terrissa, amb oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls aixafats, i el llorer. Seguidament, afegim el tomàquet fregit, un raig de ví ranci, i part del brou de la cocció de les cues.
Quan tot el conjunt és cuit, corregim de sal, i ja podem afegir-hi les cues perquè s'acabi de coure tot plegat, uns deu minuts més. Tot seguit, corregim de sal, afegim les cebetes i les patates, ho deixem coure cinc minuts més, i ja ho podrem treure a taula, en la mateixa cassola.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2699 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.