Marmitako

Categoria:
Típica de: Espanya → Pais Vasc
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1Llom de tonyina (800 g)
  • 2 Cebes
  • 1 Porro
  • 2 Pastanagues
  • Tiges de julivert
  • 1 Gotet de vi txakolí
  • 1 All
  • 1 Pebrot verd
  • 1 Ppebrot vermell
  • 1 Kg de Patates
  • 2 Nyores

4 racions

Elaboració

Comencem el marmitako fent el brou. Rostim unes espines de la tonyina en una paella.
Paral.lelament, posem força aigua en una olla perquè arrenqui el bull.
Tallem una ceba per la meitat i fem dos talls longitudinals en forma de creu al porro.
Pelem les pastanagues i afegim tota aquesta bresa a l'olla on tenim l'aigua bullint.
També hi posem les tiges de julivert.
Quan tenim ben rostides les espines, les afegim al brou. Deixem que el brou bulli suaument.
Al cap d'uns 20 minutets, ja tindrem acabat el brou.
Afegim al brou el got de vi blanc txacolí, perquè tingui més personalitat.
Tallem la ceba que ens queda i els pebrots a trossets molt petits. Piquem un gra d'all.
Posem una cassola al foc amb un rajolí d'oli. Quan tinguem l'oli ben calent, hi afegim els trossets de ceba i el gra d'all.
Amb la cassola a foc fort, hi afegim ara el pebrot vermell i el verd. Deixem que les verdures/hortalisses vagin suant.
Pelem i esberlem les patates. El midó de la patata serà el principal responsable d'espessir el brou.
Posem els trossets de patata directament a la cassola, al damunt del sofregit. Deixem que les patates es vagin enrossint lleugerament amb les verdures/hortalisses durant uns 5 minuts.
Rehidratem les nyores en aigua i els hi traiem tota la polpa; l'anem rascant amb la punta del ganivet. L'afegim a la cassola.
Amb un colador, anem tirant una mica del brou que hem fet amb un cullerot directament a la cassola, fins que ho cobreixi tot.
Tallem a daus el llom de la tonyina i els hi afegim bastant pebre negre acabat de moldre.
La patata ho va lligant tot plegat. En aquest punt, hi afegim una miqueta de sal.
Posem una altra paella al foc amb un raig d’olí per marcar els trossos de tonyina. Hi posem els daus de tonyina.
Un cop els tenim marcats, els afegim a la cassola. Al cap d'uns 5 minut , ja ho tenim el plat fet.

45min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1564 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: