Pastis de poma amb crema

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 làmina de pasta brisa refrigerada
  • CREMA: 1/2 litre de llet
  • 3 rovells d'ou
  • 50 g de maizena
  • 1 llimona
  • 125 g de sucre
  • 2 cullerades de rom negra
  • FARCIT: 2 pomes golden
  • 1 pot de melmelada d'albercoc
  • 3 cireres confitades

8 racions

Elaboració

Foreu un motlle de parets baixes amb la pasta brisa.
Preparem la crema pastissera, batrem els rovells d'ou amb el sucre i hi afegirem a poc a poc la maizena.
Es posa a bullir la llet amb la pell de llimona. Quan hagi bullit, s'hi ha d'afegir la crema d'ous i posar-la al foc un altre cop fins que arrenqui el bull. Fora del foc hi afegirem el rom.
Posarem la crema dins el pastís i tallarem les pomes a rodanxes fines, que es passaran per llimona perquè no es tornin negres, per posar-les al pastís.
Hi posarem una mica de sucre per sobre i, al forn a 180ºC durant 30 minuts, després la pintarem amb melmelada i l'adornarem amb les cireres posades al centre.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5363 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: