Sípia estofada, amb favetes
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una sípia grossa, ( 600-800 grams)
- 600 grams, de favetes tipus babi, congelades
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Pa fregit
- Julivet
- Un grapat d'ametlles torrades, pelades
- Tres alls pelats
- Una ceba pelada
- Una branca d'àpi
- Quatre fulles de llorer
- Sofregit de tomàquet,( està en les meves receptes)
- Pebre negre en grà, ( un grapadet)
- Ví blanc
- Xocolata en pols, Torras, ( una cullereta de les de postre)
6 racions
Utensilis
Un colador fí.
Una batedora elèctrica
Elaboració
Primer de tot, posem la sípia en una cassó amb aigua i : la branca d'àpi, el grapadet de pebre negre en grà, mitja ceba, dues fulles de llorer, i els alls pelats.
Deixem que arrenqui el bull, i quan ja és cuita, la traiem, i la reservem. Seguidament, agafem els alls, i els posem en el pot de la batedora, juntament amb el pa fregit, el julivert, les ametlles torrades, i la xocolata en pols. Afegim una mica del brou de bullir la sípia, passem la batedora elèctrica, i ho reservem.
Tot seguit, posem el brou de bullir la sípia en un cassó, passat pel colador fí, i fem que arrenqui el bull. Quan ja bull, afegim les favetes, i quant són cuites, les escorrem, i les reservem.
A part, en una cassola de terrisa amb oli d'oliva, fregim: dues fulles de llorer, i mitja ceba picolada. Seguidament, afegim un parell de culerots de sofregit de tomàquet, un raig de ví blanc, i deixem que cogui tot plegat.
A continuació, afegim una mica del brou de coure les favetes, i deixem que faci xup-xup.
Tot seguit, afegim: les favetes, la sípia tallada a trossos regulars, i la picada, i deixem coure tot plegat, uns deu minuts, més, corregim de sal, i ja ho tenim llest per treure-ho a taula, en la mateixa cassola.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4206 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.