Empedrat
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 g de mongetes blanques cuites
- 150 g de bacallà esmicolat
- 1 ceba
- 50 g d'olives negres perles
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- Salsa
- 100 ml d'oli
- 50 ml de vinagre
- 1 llauna de tomàquet triturat de 1/2 kg
- 2 nyores
- 2 grans d'all
- Sal i pebre
6 racions
Elaboració
Esmicoleu el bacallà i poseu-lo en aigua si està molt salat.
En una altre plat, es posen les nyores en remull i obertes.
Les mongetes es posen al colador i es deixen escórrer.
En un plat, es posa aigua i mitja tassa de vinagre i la ceba a trossos. Així no serà tant picant.
El tomàquet per la salsa es fregeix.
S'escorren les nyores i se'ls treu la carn.
El bacallà s'escorre i es prova si està ben dessalat, la ceba també s'escorre.
En el morter es fa una picada amb els alls i la carn de les nyores, se'ls afegeix la salsa de tomàquet i mitja tassa de vinagre, es remena bé i es posa l'oli.
En una safata de servir, es posa les mongetes, la ceba, el bacallà, la salsa de tomàquet. S'adorna amb els pebrots tallats a rodanxes i les olives negres.
45min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2364 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.