Canelons d'espinacs amb cansalada de panxeta

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Setze plaques de pasta per canelons
  • Vuit tires de cansalada de panxeta, passades per la trinxadora,( sense cotna)
  • Sis alls porros,( només la part blanca)
  • 500 grams, d'espinacs naturals o congelats
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Conyac
  • Salsa beixamel,( la podeu trobar a les meves receptes)
  • Nata líquida,( per muntar)
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • Aigua
  • Farina

4 racions

Utensilis

Quatre cassoletes de terrissa, individuals.
Un drap de cotó blanc, per embolicar els canelons.

Elaboració

En una cassola fonda amb: aigua, sal i un punt de mantega, bullim les plaques de caneló, fins que són cuites al "dente". Seguidament, les refredem, i les reservem damunt el drap de cotó. A part, en una cassola fonda amb oli d'oliva, fregim la cansalada trinxada,( millor que ens ho facin a la cansaledria, al comprar-la). Quan és mig fregida, afegim: els espinacs i els porros ben picolats am l'ajud d'un ganivet, ho salpebrem tot plegat, i quan la barreja és gairebé cuita, afegim un raig de conyac, i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim una mica de farina, ho remenem ben remenat, i seguidament, afegim un raig de nata líquida, ho remenem tot ben remenat, i ho deixem refredar una estona, aban d'embolicar els canelons.
Quan la farsa és freda, anem omplint i embolicant els canelons, i posant-los de quatre en quatre, a les cassoletes individuals. Tot seguit, els cobrim amb la beixamel, els espolsem amb formatge ratllat, i els hi posem a sobre unes nous de mantega, perqué al gratinar-se, quedin més daurats. Seguidament, ja els podrem treure a taula amb un plat a sota, per tal de no cremar-nos.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1020 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: