Canelons d'espinacs amb cansalada de panxeta
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Setze plaques de pasta per canelons
- Vuit tires de cansalada de panxeta, passades per la trinxadora,( sense cotna)
- Sis alls porros,( només la part blanca)
- 500 grams, d'espinacs naturals o congelats
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Salsa beixamel,( la podeu trobar a les meves receptes)
- Nata líquida,( per muntar)
- Formatge ratllat
- Mantega
- Aigua
- Farina
4 racions
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa, individuals.
Un drap de cotó blanc, per embolicar els canelons.
Elaboració
En una cassola fonda amb: aigua, sal i un punt de mantega, bullim les plaques de caneló, fins que són cuites al "dente". Seguidament, les refredem, i les reservem damunt el drap de cotó. A part, en una cassola fonda amb oli d'oliva, fregim la cansalada trinxada,( millor que ens ho facin a la cansaledria, al comprar-la). Quan és mig fregida, afegim: els espinacs i els porros ben picolats am l'ajud d'un ganivet, ho salpebrem tot plegat, i quan la barreja és gairebé cuita, afegim un raig de conyac, i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim una mica de farina, ho remenem ben remenat, i seguidament, afegim un raig de nata líquida, ho remenem tot ben remenat, i ho deixem refredar una estona, aban d'embolicar els canelons.
Quan la farsa és freda, anem omplint i embolicant els canelons, i posant-los de quatre en quatre, a les cassoletes individuals. Tot seguit, els cobrim amb la beixamel, els espolsem amb formatge ratllat, i els hi posem a sobre unes nous de mantega, perqué al gratinar-se, quedin més daurats. Seguidament, ja els podrem treure a taula amb un plat a sota, per tal de no cremar-nos.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1020 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.