Cassoleta de peix i marisc amb patates
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- Dues cebes mitjanetes blanques o de Figueres
- Dos grans d'all
- Quatre patates mitjanes.
- 300 gr. de musclos
- 200 gr. de xipirons
- Un rap d'un quilo aprox.
- 200 gr. de cloïsses
- Fumet de peix (el que prengui)
- Un grapadet d'avellanes
- Farina per fregir el rap
- 100 gr. de pèsols
- Una copa de vi blanc sec
- Uns brins de safrà.
- Dues tomaques.
4 racions
Elaboració
Farem un fumet lleuger de peix. Podem posar-hi el cap del rap, una tomaca i una ceba, i que bulli a foc lent bastanta estona 20/25 minuts.
Sofregirem lentament una ceba, fins que quedi tova. Hi sofregirem al mateix lloc també, els calamarsets.
Fregirem (poc) i degudament enfarinat el rap a part i el reservarem.
Obrirem els musclos i cloïses al vapor i també ho reservarem.
Farem una picada amb les ametlles i els dos alls.
Farem bullir també els pèsols i les patates.
Afegirem el vi blanc deixant que bulli lent dos minuts i seguidament el fumet a la cassola, i hi posarem el marisc i els pèsols, i finalment el rap, els brins de safrà, i la picada. Ho deixarem que faci xup-xup uns cinc minuts, ho taparem i reservarem fins el moment de servir-ho.
1h
Notes
És un plat que no necessita acompanyament. Simplement, un vi blanc Pescador o per l'estil. També un cava brut hi va bé. A gust...També hi podeu afegir el marisc i/o peix que us vingu de gust. Llagostins, gambes, escamerlancs, etc...
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3316 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.