Petxina de pelegrí a la mallorquina
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Tapes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis closques de petxina de pelegrí buides i netes
- Un quilo i mig de patates
- 200 grams de sobrasada
- 150 grams de llardons
- Aigua
- Sal
- Mantega
- 150 grams de formatge de bola ( ratllat )
- Nata líquida
6 racions
Utensilis
Un passapurés
Una espàtula de fusta
Una trinxadora elèctrica
Una mànega pastissera amb el broc rrissat
Una safata plana per anar al forn
Una cassola fonda
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, posem les patates amb pell a coure amb aigua i sal.
Quan són fredes, les pelem i les passem pel passapurés, tot posant-les en el cassó on acabarem de fer la recepta. Seguidament, afegim la sobrasada sense pell i els llardons pasats per la trinxadora, fins deixar-los com a pols.
Tot seguit, remenem amb l'espàtula de fusta, fins aconseguir una pasta fina i homogènea.
Seguidament, afegim una mica de mantega, una mica de nata líquida, corregim de sal, i seguim remenant fins acabar de fer la farsa.
A continuació, posem les petxines en la safata per anar al forn, i amb l'ajud de la mànega pastissera amb el broc rrissat, les anem omplint. Tot seguit, les espolsem amb el formatge de bola ratllat, i les gratinem a 180º, fins que veien que són ben rossets, i les podrem treure a taula en plats individuals.
1h 10min
Etiquetes: La cuina de les petxines de pelegrí Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1861 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.