Pa de motlle
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Pa
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500 g de farina de força
- 300 g d'aigua
- 25 g de llevat fresc
- 25 g de mantega o margarina (a temperatura ambient)
- 10 g de sal
- 15 g de sucre
Elaboració
Posem a escalfar l'aigua. No ha de bullir només l'hem d'escalfar.
En un bol, li posem la farina (millor si abans l'hem escalfada una mica al forn), la sal, el sucre i el llevat esmicolat i a temperatura ambient. Li afegirem poc a poc l'aigua i amb una espàtula de fusta començarem a remenar fins que veiem que ja la podem pastar amb les mans. Treiem la massa del bol i la posem sobre el marbre espolvorejat amb farina i seguirem pastant amb les mans afegint-hi la mantega. Pastarem fins que quedi una massa sense grumolls. No ha de quedar ni molt seca ni molt humida. Si veiem que li falta humitat, afegirem aigua calenta i si veiem que és massa humida afegirem farina. Farem una bola i la posarem en un bol ben net i el suficientment gros per tal que pugui pujar el doble. Ho taparem amb un drap de cotó humit i el posarem en un lloc més aviat calent. Deixarem que dobli el seu volum. Tarda com a mínim unes quatre hores tot depenent de la força del llevat.
Treurem la massa del bol i la tornarem a amassar amb les mans fins que torni al primer volum. Untarem de mantega el motlle on anirà al forn i li posarem la massa. Tornarem a tapar amb un drap humit i ho deixarem que torni a pujar.
Escalfarem el forn a 200 graus i posarem el motlle entre 30 i 45 minuts fins que veiem que la crosta del pa es dora.
Ho treiem del forn, desmotllem el pa i el posem sobre una reixa per tal que es refredi per totes les bandes.
Una vegada fred, ja està llest per a consumir.
Bon profit.
Etiquetes: Farina Llevat Pa Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3265 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.