Amanida sandunguera,( estiuenca)

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Mig meló
  • Mitja síndria
  • Dos alvocats
  • Una safata de tomàquets xerris
  • 200 grams de bacallà esqueixat,( dessalat)
  • Una llauna de filets d'anxova
  • Oli d'oliva
  • Vinagre de mòdena
  • Un punt de mostassa
  • Suc de llimona
  • Pebre negre en pols
  • 200 grams de formatge fresc en barra

4 racions

Utensilis

Un batedor de varetes
Un atuell de plàstic gran
Un bol mitjà
Un estri per fer boletes de fruites

Elaboració

Primerament, farem la vinagreta: en un bol, posarem: unes gotes de vinagre de mòdena, un raig de suc de llimona, un punt de mostassa, un polsim de sal i pebre negre en pols. Tot seguit, anem remenant amb el batedor de varetes afegint-hi oli d'oliva, fins que tenim la vinagreta montada al nostre gust, i la reservem.
A continuació, anem fent boletes de meló i les posem en un atuell. Seguidament, pelem els alvocats, els tallem a quadrets menuts i els afegim en el atuell. Tot seguit, fem boletes de síndria i les afegim juntament amb el meló i els alvocats. A continuació afegim el bacallà esqueixat i dessalat, tallat a trossos ben menuts, juntament amb els filets d'anxova tallats a trocets. Tot seguit, afegim els tomàquets xerris tallats per la meitat, juntament amb el formatge fresc tallat a quadrets. Per acabar, ho remenem tot ben remenat, hi afegim la vinagreta, i ho remenem tot plegat, fins que aconseguim tenir una amanida fresca i divertida. Ho posarem una estona a la nevera, fins el moment de servir-ho a taula.

40min

Notes

Aquesta amanida, jo l'anomeno " sandunguera", perquè vol ser una amanida festiva, estiuenca i divertida, ideal per celebrar revetlles i festes d'estiu.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1653 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Voldria aprofitar aquesta recepta, per felicitar a tots els Joans, Joanes i Peres de receptes.cat, i desitjar-vos a tots i totes, un bon solstici d'estiu. Rebeu una abraçada. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: