Amanida sandunguera,( estiuenca)
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Mig meló
- Mitja síndria
- Dos alvocats
- Una safata de tomàquets xerris
- 200 grams de bacallà esqueixat,( dessalat)
- Una llauna de filets d'anxova
- Oli d'oliva
- Vinagre de mòdena
- Un punt de mostassa
- Suc de llimona
- Pebre negre en pols
- 200 grams de formatge fresc en barra
4 racions
Utensilis
Un batedor de varetes
Un atuell de plàstic gran
Un bol mitjà
Un estri per fer boletes de fruites
Elaboració
Primerament, farem la vinagreta: en un bol, posarem: unes gotes de vinagre de mòdena, un raig de suc de llimona, un punt de mostassa, un polsim de sal i pebre negre en pols. Tot seguit, anem remenant amb el batedor de varetes afegint-hi oli d'oliva, fins que tenim la vinagreta montada al nostre gust, i la reservem.
A continuació, anem fent boletes de meló i les posem en un atuell. Seguidament, pelem els alvocats, els tallem a quadrets menuts i els afegim en el atuell. Tot seguit, fem boletes de síndria i les afegim juntament amb el meló i els alvocats. A continuació afegim el bacallà esqueixat i dessalat, tallat a trossos ben menuts, juntament amb els filets d'anxova tallats a trocets. Tot seguit, afegim els tomàquets xerris tallats per la meitat, juntament amb el formatge fresc tallat a quadrets. Per acabar, ho remenem tot ben remenat, hi afegim la vinagreta, i ho remenem tot plegat, fins que aconseguim tenir una amanida fresca i divertida. Ho posarem una estona a la nevera, fins el moment de servir-ho a taula.
40min
Notes
Aquesta amanida, jo l'anomeno " sandunguera", perquè vol ser una amanida festiva, estiuenca i divertida, ideal per celebrar revetlles i festes d'estiu.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1653 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.