Sípia estofada amb pèsols

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una sípia grossa de 800 grams o un quilo aproximadament
  • 600 grams de pèsols, ( poden ser congelats)
  • Aigua
  • Sal
  • Una ceba tallada en dues meitats
  • Una branca d'api
  • Dues fulles de llorer
  • Un porro net
  • Oli d'oliva
  • Una ceba picolada
  • Tres alls pelats, aixafats
  • Tomàquet fregit
  • Ví ranci
  • Conyac
  • Xocolata en pols
  • Pa fregit
  • Julivert picolat
  • Ametlles torrades, pelades
  • Un grapadet de grans de pebre negre

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una olla mitjana, fonda
Batedora elèctrica
Un colador gran

Elaboració

Primerament, en una olla amb aigua posem: una fulla de llorer, la ceba tallada en dues meitats, la branca d'api, el porro, un grapadet de grans de pebre negre, i la sípia ben neta.
Quan la sípia ja és ben tendra, la traiem perquè refredi, colem el brou de cocció i el reservem. A part, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba picolada, els alls aixafats i una fulla de llorer. Tot seguit afegim el tomàquet fregit, i després posem un raig de ví ranci, un toc de conyac, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim una mica del brou de la cocció de la sípia, i deixem que faci el xup-xup. Seguidament, posem els pèsols i la sípia tallada a trossos regulars tot deixant que es cogui plegat. A part, fem una picada amb : julivert, un gra d'all pelat, ametlles torrades, pa fregit i una cullerada sopera de xocolata en pols. Ho passem per la batedora amb una mica del brou de la sípia, ho afegim a la cassola, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat, fins que els pèsols i la sípia siguin ben cuits. Tot seguit, ho podrem servir a taula en la mateixa cassola.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1412 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: