Sípia estofada amb pèsols
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Una sípia grossa de 800 grams o un quilo aproximadament
- 600 grams de pèsols, ( poden ser congelats)
- Aigua
- Sal
- Una ceba tallada en dues meitats
- Una branca d'api
- Dues fulles de llorer
- Un porro net
- Oli d'oliva
- Una ceba picolada
- Tres alls pelats, aixafats
- Tomàquet fregit
- Ví ranci
- Conyac
- Xocolata en pols
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Ametlles torrades, pelades
- Un grapadet de grans de pebre negre
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una olla mitjana, fonda
Batedora elèctrica
Un colador gran
Elaboració
Primerament, en una olla amb aigua posem: una fulla de llorer, la ceba tallada en dues meitats, la branca d'api, el porro, un grapadet de grans de pebre negre, i la sípia ben neta.
Quan la sípia ja és ben tendra, la traiem perquè refredi, colem el brou de cocció i el reservem. A part, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba picolada, els alls aixafats i una fulla de llorer. Tot seguit afegim el tomàquet fregit, i després posem un raig de ví ranci, un toc de conyac, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim una mica del brou de la cocció de la sípia, i deixem que faci el xup-xup. Seguidament, posem els pèsols i la sípia tallada a trossos regulars tot deixant que es cogui plegat. A part, fem una picada amb : julivert, un gra d'all pelat, ametlles torrades, pa fregit i una cullerada sopera de xocolata en pols. Ho passem per la batedora amb una mica del brou de la sípia, ho afegim a la cassola, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat, fins que els pèsols i la sípia siguin ben cuits. Tot seguit, ho podrem servir a taula en la mateixa cassola.
1h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1412 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.