Cassoletes de gambes amb gelatina
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Tapes
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Deu cassoletes mitjanes, de pasta " brisa "
- Catorze gambes amb pell, de mida mitjana
- Oli d'oliva
- Un porro
- Conyac
- Sal
- Aigua
- Tres fulles de gelatina
- Porradell picolat
10 racions
Utensilis
Dos cassons mitjans
Una paella mitjana
Un colador fí
Una safata de cartró amb blonda
Elaboració
Primerament, pelem les gambes i amb els caps, les pells,la part verda del porro i una mica d'aigua, fem un fumet en un cassó. Quan ja és fet, el colem i el reservem.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, fregim la part blanca del porro ben picolada i les gambes pelades. Tot seguit, corregim de sal i ho flamegem amb un raig de conyac.
Seguidament, separem deu gambes que les tallarem en dues meitats a lo llarg, i la resta les picolarem juntament amb el porro fregit. A part, en un cassó posarem les fulles de gelatina a remullar en aigua freda, i quan siguin toves les escorrem, hi afegim una mica de fumet, ho escalfem en el foc ben baix tot remenant-ho fins que s'han dissolt.
A continuació, omplirem les cassoletes amb la barreja de porro i gambes, al cap damunt posarem una gamba plana tallada en dues meitats, ho espolsarem amb una mica de porradell, i amb molta cura, amb l'ajud d'una cullera grossa, omplirem la cassoleta amb la gelatina i tot seguit les posem a la nevera fins que estiguin gelatinitzades, i ja les podrem servir amb una safata de cartró amb blonda, per fer l'aperitiu.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1104 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.