Ànec rostit amb fredolics

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un ànec mitjà (si pot ser que sigui un ànec mut)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Dues pastanagues ratllades
  • Una ceba picada
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Pa fregit
  • Julivert picolat
  • Tres alls aixafats
  • Un got de vi ranci
  • Una copa de conyac
  • Un grapat d'ametlles torrades
  • Una mica de llard (mantega de porc)
  • Pebre negre en pols
  • Un brot de farigola
  • Dues fulles de llorer
  • Un brot de romaní
  • Un brou fet amb aigua i una pastilla de concentrat de pollastre
  • Una cullerada de xocolata en pols
  • Un pot de mig quilo de fredolics en conserva (si en trobeu de naturals millor)

6 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa
Una batedora elèctrica
Una paella petita
Uns estalvis
Un pot de batedora

Elaboració

Primerament, en una paella amb un raig d'oli fregim mig fetge de l'ànec i el posem en el pot de la batedora. Tot seguit, afegim : julivert, pa fregit, ametlles torrades, un all pelat, una cullerada de xocolata i una mica d'aigua. Passem la batedora elèctrica i ho reservem.
A part, en una cassola de terrissa amb una mica de llard, sofregim l'ànec tallat a trossos regulars salpebrat.
Quan és mig fregit, afegim: els alls pelats, la pastanaga ratllada, el llorer, el romaní, la farigola, i la ceba picada.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim el sofregit de tomàquet, la copa de conyac i un got de vi ranci. Seguidament, cobrim l'ànec amb el brou, posem el foc mitjà i deixem que vagi coent-se a poc a poc. Quan l'ànec ja és gairebé cuit corregim de sal, afegim la picada i els bolets i deixem que s'acabi de coure tot plegat, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4581 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: