Potatge de mongetes del ganxet amb careta de porc
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una careta de porc ( amb l'orella inclosa )
- 800 grams, de mongetes del ganxet cuites
- Tres fulles de llorer
- Una branca d'api
- Una ceba picolada
- Mitja ceba pelada
- Un grapat de grans de pebre
- Oli d'oliva
- Sal
- Ví blanc
- Sofregit de tomàquet ( el podeu trobar a les meves receptes )
- Aigua
- Quatre alls pelats, aixafats
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Ametlles torrades
10 racions
Utensilis
Una cassola fonda
Un cassó gran
Un colador gran
Un bufador
Una batedora elèctrica
Una sopera de porcellana blanca
Elaboració
Primerament amb l'ajud del bufador, socarrimem la careta de porc per treure els posibles pels que tingui.
Tot seguit, en un cassó amb aigua posem : la careta, l'api, la ceba, el grapat de grans de pebre negre, una fulla de llorer i un polsim de sal. Quan la careta ja és cuita, l'escorrem i guardem el brou de la cocció. Quan la careta ja és freda, la tallem a trocets menuts i la reservem. A part, fem una picada amb la batedora elèctrica i la reservem.
En una cassola fonda amb un rajolí d'oli d'oliva, fregim la ceba picolada, dues fulles de llorer, tres cullerots de tomàquet sofregit, i els alls aixafats.
Quan tot el conjunt és cuit, afegim un raig de ví blanc i deixem que redueixi.
A continuació, afegim el brou de coure la careta (i si cal una mica d'aigua).
Tot seguit, afegim les mongetes i la careta, ho corregim de sal, afegim la picada i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns 15 minuts més, i ja ho podrem treure a taula en una sopera de porcellana blanca.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2052 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.