Manetes de porc, estofades amb mongetes rogenques
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de mongetes rogenques cuites
- Quatre manetes de porc
- Una ceba picolada
- Tres alls pelats, aixafats
- Dues fulles de llorer
- Sal
- Oli d'oliva
- Un grapat de grans de pebre negre
- Mitja ceba pelada
- Un tròs d'àpi
- Tomàquet fregit
- Un got de vi ranci
- Aigua
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda
Una cassola de terrissa
Un colador xinès
Un bol de vidre gran
Un bufador
Elaboració
Primerament, netegem les manetes amb el bufador, per treure tots els pels que puguin tenir, i les tallem en dues meitats a lo llarg i a lo ample.
A continuació, les fiquem en una cassola fonda amb: els grans de pebre negre, l'àpi, la ceba tallada per la meitat, el llorer, i un polsim de sal,fins que veiem que les manetes són cuites Cobrim amb aigua i deixem que coguin fins que veiem que les manetes són cuites. Tot seguit, les colem tot reservant el brou de la cocció, i les reservem.
Seguidament, en la cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregim : la ceba picolada, els alls aixafats i una fulla de llorer. A continuació, afegim quatre cullerots de tomàquet fregit i el vi ranci.
Quan el vi ja ha reduït, afegim una mica del brou de coure les manetes, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts. Seguidament, afegim els trossos de manetes, les mongetes rogenques, i deixem que s'acabi de coure tot junt, uns dotze minuts més, i ja podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola.
1h 30min
Notes
Les receptes de " peus de porc ", jo sempre les faig amb manetes, perquè són més tendres i triguen menys temps en coure.
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de les manetes de porc Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1457 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.