Mongetes del ganxet estofades amb cloïsses, popets i bolets
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 500 grams de mongetes del ganxet cuites
- 500 grams de popets congelats 40/60
- 300 grams de cloïsses fresques
- Un pot de barreja de bolets de 500 grams
- Una ceba picolada
- Tomàquet fregit
- Tres fulles de llorer
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una copa de vi blanc
- Tres alls aixafats
- Aigua
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una paella gran
Un cassó mitjà
Una cassola marinera gran
Una espàtula de fusta
Un colador fí
Un bol de vidre mitjà
Elaboració
Primerament, en un cassó amb un dit d'aigua obrim les cloïsses i les reservem amb el brou colat.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, saltem els bolets ben escorreguts, salpebrats, i els reservem.
Tot seguit, en un cassó amb una mica d'aigua i una fulla de llorer, coem els popets fins que siguin cuits, i els reservem.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada, els alls aixafats i dues fulles de llorer. Tot seguit, afegim tres cullerots de tomàquet fregit una copa de vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim el brou d'obrir les cloïsses i un raig d'aigua, deixem que arrenqui el bull, i cogui uns dotze minuts.
A continuació, afegim : les cloïsses, els bolets i les mongetes del ganxet, corregim de sal i ho sacsegem en forma circular amb l'ajud de les nanses, deixem que s'acabi de coure tot plegat deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de tardor
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3170 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.