Cors de carxofa estofats amb orella de porc
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de cors de carxofa congelats
- Dues orelles de porc
- Aigua
- Sal
- Un ramet de julivert
- Sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Una ceba picolada
- Quatre alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Un got de vi ranci
- Una branca d'api
- Un grapat de grans de pebre negre
4 racions
Utensilis
Dos cassons grans
Una cassola de terrissa gran
Un colador fí
Un bol de vidre gran
Un bufador
Un ganivet filetejador
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua, sal i una branca de julivert, posarem a bullir els cors de carxofa, i un cop cuits, els reservarem.
Tot seguit, amb l'ajud del bufador socarrimem les orelles de porc, per treure els pels que tinguin, i les fiquem en el cassó amb : aigua, sal, un grapat de grans de pebre negre,una fulla de llorer i una branca d'api. Quan les orelles estiguin cuites, amb l'ajud d'un colador fi, passem el brou de la cocció en un bol de vidre i el reservem.
Tot seguit, amb l'ajud del ganivet filetejador, tallem les orelles en juliana i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregim: la ceba picolada, els alls aixafats i una fulla de llorer.
Quan tot plegat és sofregit, afegim quatre cullerots de sofregit de tomàquet un got de vi ranci, i deixem que redueixi. A continuació, afegim una mica del brou de coure les orelles, corregim de sal, i ja podrem afegir-hi les orelles i els cors de carxofa tallats a trossos regulars. Deixem que cogui tot el conjunt uns quinze minuts, i ja ho tindrem llest per servir a taula en la mateixa cassola.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1196 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.