Niu de patates amb samfaina i pernil cuit (lacón)
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre patates mitjanes
- Samfaina per quatre plats (la trobareu a les meves receptes)
- 400 grams de pernil cuit (lacón)
- Aigua
- Oli d'oliva
- Sal maldon
- Pebre vermell picant
- Sal
4 racions
Utensilis
Quatre plats grans de porcellana blanca
Un cassó gran
Una cassola mitjana
Una ma de morter per omplir els motlles
Un motlle rodó d'acer inoxidable
Elaboració
Primerament, rentem les patates i les posem a coure amb aigua i sal fins que són cuites al "dente", i les reservem. Tot seguit les pelem, les tallem a rodanxes d'un dit de gruix i les reservem.
Seguidament, fem la samfaina com explico a la meva recepta i la reservem.
Quan comprem el pernil cuit, demanem que ens el tallin a trossos mal tallats.
En el moment de muntar els plats, fiquem un motlle en el centre de cada plat, i en el fons fiquem una rodanxa de patata. Tot seguit, omplim amb samfaina fins arribar fins a tres quartes parts del motlle, i ja per acabar, acabem per omplir-lo de pernil cuit.
Seguidament ho desemmotllem, espolsem una mica de sal maldon pel damunt i un polsim de pebre vermell picant, ho reguem amb un bon raig d'oli d'oliva, i ja podrem servir els plats a taula.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2282 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.