Sarsuela
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Expert
Ingredients
- 1 Kg de Musclos de roca.
- 15 Cloïsses.
- 12 Talls de lluç.
- 12 Talls de rap.
- 2 Calamars grans
- 12 Gambes.
- 12 Escamarlans
- Carxofes (opcional)
- Cebes (2 tipus).
- Tomàquets.
- Pa fregit.
- Julivert.
- All.
- Sal
- Farina
10 racions
Elaboració
Preparem i netegem el peix i bullim les carxofes. Fem els musclos i les cloïsses al vapor. En una cassola, tipus de fer paella, col.loquem els musclos i cloïsses cobrint tot el fons (així s'evita que s'enganxi la resta d’ingredients).
Passem per farina el rap i el lluç i el fregim. Col. loquem el rap i el lluç sobre dels musclos i cloïsses.
Posem en una paella dos tipus de ceba tallada petita
i que es vagi fent. També, l'all tallat. Afegim a la paella amb la ceba, els calamars tallat en rodanxes i que vagi coent (l'oli ha d'estar fred perquè el calamar no quedi dur).
Afagim a la paella juntament amb la ceba, all i calamar, tomàquet ratllat i julivert. Deixem que vagi coent. A la paella anterior i sense treure els ingredients que porta, hi afegim les gambes. Quan estan al punt, traiem només les gambes i les afegim a la cassola tipus paella sobre del rap i el lluç.
Fem el mateix amb els escamarlans.
Nota: cal anar reservant en un pot les restes de fregir el rap
i el lluç (ens servirà per a la salsa).
A la paella només queda el sofregit i els calamars a rodanxes.
Traiem els calamars i els col.loquem a la cassola repartits
entre les gambes, escamarlans, lluç i rap.
Fregim 4 llesques petites de pa i les reservem. En el pot on hi ha les restes de fregir el lluç i el rap , posem el que queda a la paella (ceba, tomàquet all, julivert .., és a dir, el sofregit) i afegim el pa fregit. Per finalitzar la salsa, afegim una mica d'aigua, i ho triturem tot fins que quedi una salsa molt fina. Dues octaves parts d'aquesta salsa la posem a la cassola on
ja ho tenim tot. Abans de servir, afegim la resta de salsa calenta i que bulli tot 5 minuts. No es pot remenar i és la manera de que el plat quedi calent.
Ja podem servir la sarsuela.
3h
Notes
Nota: en tot el procés es va afegint sal i el foc a mig gas.
Opcional
- Carxofes
Primer les hem bullit deixant només les fulles tendres. Les enfarinem i fregim. Es poden afegir a la sarsuela o servir a part (jo sugereixo afegir-les a la sarsuela).
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1934 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.