Bacalhau à bras
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Portugal
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 talls de llom de bacallà grossos
- 1 ceba grossa (o 2 de petites)
- 2 grans d'all
- 3 ous
- 1 bosseta de patates fregides tipus palla (si no les volem fregir nosaltres)
- 1 fulla de llorer
- Julivert fresc picat
- Olives negres
- Oli, sal i pebre
4 racions
Elaboració
Bullir el bacallà 10 minuts amb aigua. Escórrer i deixar que es refredi, llavors treure-li la pell i les espines.
En una cassola que no s'enganxi tirem oli i, quan sigui calent, la ceba tallada a daus petits. Quan sigui transparent, hi afegim l'all picat i el llorer. Ho tapem i deixem que es faci el sofregit ben poc a poc.
En aquest moment podem batre els ous.
Quan estigui tot cuitet, però sense torrar-se, hi aboquem el bacallà net i esquixat, i remenem perquè es barregi tot.
Seguidament, hi posem les patates fregides tipus palla i seguim remenant vigilant que no s'enganxi. I, quan estiguin ben incorporades, els ous batuts amb el foc ben fluix i sense deixar de remenar amb una cullera de fusta.
Quan els ous s'hagin incorporat i cuit (no han de quedar, però, massa secs), ho aboquem en una safata i ho decorem amb el julivert fresc picat i olives negres.
Recepta tradicional portuguesa per llepar-se els dits!
20min
Etiquetes: Bacallà, cuina portuguesa Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3874 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.