Arròs caldós de marisc amb bou de mar
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 600 g d’Arròs de Pals o bomba
- 1 Bou de mar viu de més o menys 1 Kg
- 12 Gambes
- 1 Sípia neta
- 2 Calamars nets
- 1/2 Kg de Cloïsses petites
- 1/2 Kg de Musclos
- 4 Cebes grans
- 6 Dents d’alls
- 6 Tomàquets
- 1/2 Pebrot vermell i 1/2 pebrot verd
- 1 Tros de bitxo.
Per a la picada:
- 4 Dents d’all
- Julivert
- 1 Sobre de safrà.
- 1 Cullerada d’oli d’oliva.
Per al fumet:
- 1 Kg de peix de roca o caps de lluç i raspes.
- 1 Ceba.
- 1 Porro.
- Julivert.
- 1 Tomàquet
- 1 Gotet de vi blanc.
- Oli d’oliva.
6 racions
Elaboració
Per fer el fumet:
Posem en un cassó amb oli, la ceba, el porro, el tomàquet, el julivert, i el peix de roca o els caps de lluç i raspes, i ho deixem sofregir durant un parell de minuts.
Després, hi afegim el vi blanc, deixem reduir, ho cobrim tot amb aigua i ho deixem coure a foc suau durant 35 minuts.
Per el marisc, sípia i calamar :
En una cassola amb oli sofregim el marisc salat ( gambes, bou de mar separant les potes de la closca . A mida que està fet, ho retirem a un plat.
És important que el marisc no es faci massa.
Una cop hem acabat amb el marisc, amb el mateix oli li posem el tros de bitxo, la sípia i el calamar, i deixem fer poc a poc, quant ja està tendre . Uns 10 minuts mes o menys, ho salem i retirem a un plat.
A la mateixa cassola posem els alls tallats a trossets i la ceba ben picada, es salpebra i es deixa a foc lent durant 1 hora i mitja, si veiem que es seca massa afegim una mica d’ aigua. La ceba ha de quedar caramel.litzada, que agafi un to una mica fosc.
Per fer l’arròs:
Posem el tomàquet ratllat, deixem coure tot junt durant uns 25 minuts. Després, afegim l’arròs a la cassola, el deixem sofregir uns 4 minuts. Hi posem la sípia, el calamar i el cap del bou de mar.
Obrim els musclos i les cloïsses en una cassola amb una mica d’aigua, sal i una fulla de llorer.
Ho cobrim tot amb el fumet colat (hem de posar tres vegades mes de fumet que d’arròs) i ho deixem coure tot junt durant una estona. Si durant la cocció fa falta afegir una mica mes de fumet, ho podem fer, sense problema, ja que l’arròs absorbeix ràpidament el líquid. En total l’arròs ha de bullir uns 15 minuts mes o menys
Per fer la picada:
Posem al morter els grans d’all, el julivert, ben triturat i ho barregem amb el safrà, una mica d’oli, i ho aboquem a la cassola.
Per acabar:
Provem de sal i tot seguit hi posem les cloïsses, els musclos, les gambes, i les potes del bou de mar. Ho deixem coure 2 minuts més, retireu-ho del foc, deixeu-ho reposar un minut i ja ho podeu emplatar . L’arròs ha de quedar una mica caldós, i els grans solts.
3h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4172 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.