Manetes de porc estofades amb cansalada, salsitxes i botifarra negra
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres manetes de porc tallades en quatre trossos cadasquna
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Tres fulles de llorer
- Tres alls aixafats
- Una ceba picolada
- Un grapat de grans de pebre negre
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un got de vi ranci
- Sis salsitxes de porc
- Tres talls de cansalada de panxeta tallada gruixuda
- Una botifarra culana negra
4 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Una escorredora
Un bol gran de vidre
Un colador fí
Un bufador
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, amb l'ajud d'un bufador netegem els pels que puguin tenir les manetes i les tallem en quatre trossos a lo llarg i a lo ample cadasquna.
Seguidament, les fiquem a coure en una cassola fonda amb: aigua, sal, una branca d'api, una fulla de llorer, mitja ceba pelada i un grapat de grans de pebre negre.
Un cop les manetes ja estiguin cuites, les escorrem i en un bol, guardem el brou colat.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafat, una fulla de llorer, la cansalada tallada a trossos gruixuts i les salsitxes tallades a un dit de gruix.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim el sofregit de tomàquet amb un got de vi ranci i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots del brou de coure les manetes, i tot seguit afegim les manetes i deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts, corregim de sal i ja podrem afegir la botifarra negra tallada a rodelles d'un dit de gruix, i ho deixarem que s'acabi de coure tot plegat uns vuit minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.
2h
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels platillos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1246 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.