Lluç al forn amb sofregit de tomàquet amb la seva crosta
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit rodanxes de lluç de uns 150 grams cadascuna (aproximadament)
- Sofregit de tomàquet
- Oli d'oliva
- Sal
- Vi blanc
- Pebre negre en pols
- Pa ratllat
- Julivert picolat
- Pebre vermell dolç en pols
- Dos alls ratllats
4 racions
Utensilis
Una safata fonda de porcellana refractaria
Una safata metàl·lica plana
Uns estalvis
Un bol de vidre mitjà
Elaboració
Primerament, en un bol de vidre barregem : el pa ratllat, els alls ratllats, el pebre vermell i el julivert picolat, i ho reservem, (d'això se'n diu una "persillé").
Seguidament, fem el sofregit de tomàquet com explico a la meva recepta i el reservem.
Tot seguit, salpebrem els talls de lluç, els fiquem a la safata metàl·lica, els reguem amb oli d'oliva i vi blanc, i els enfornem a 180º uns cinc minuts i els reservem.
A continuació, amb el sofregit de tomàquet, fem un capa en el fons de la safata refractaria, tot seguit fiquem els talls de lluç, i ho tapem amb una altre capa de sofregit.
Seguidament, espolsem pel damunt amb la barreja de pa ratllat, pebre vermell, alls i julivert, i ho enfornem a 180º, fins que la part de damunt és daurada, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2871 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.