Ous a la Villeroi
Categoria:
Ous i làctics
Tipus de plat: Tempura
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una safata gran de plàstic plana
Un bol de vidre gran
Un atuell fondo gran
Una aranya de filferro
Una paella gran
Una safata de porcellana blanca
Un batedor de varetes
Vuit bosses de plàstic transparent
Vuit cordills
Elaboració
Primerament, fiquem a bullir en un cassó, aigua i sal.
Tot seguit, agafem els ous un a un i els esclatem dins d'una bossa de plàstic que quedin sencers i la tanquem lligant-hi un cordill a la boca de la bossa.
Quan l'aigua ja bull, fiquem els ous dintre i deixem que bullin uns set minuts i els traiem.
Quan els ous ja són freds, els reservem.
Seguidament, fem la beixamel com explico a la meva recepta, que no sigui ni massa clara ni massa espessa i la reservem en un bol de vidre gran.
A continuació, passem els ous un a un per la beixamel, els fiquem damunt una safata plana de plàstic i tot seguit els fiquem en el congelador un parell d'hores.
A part, batem els ous restants, afegim un polsim de sal, traiem els ous del congelador els hi traiem la bossa de plàstic i els suquem amb els ous batuts, els passem per pa ratllat i els fregim en ua paella amb oli d'oliva ben calent, fins que veiem que els ous són daurats, i ja els podrem treure amb cura amb l'ajud de l'aranya de filferro i els servim a taula en una safata de porcellana blanca.
1h 30min
Notes
Aquets recepta, tant pot ser un primer plat, com una guarnició, o un bon aperitiu.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels aperitius La cuina dels arrebossats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2612 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.