Supremes de lluç a la sidra
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → País Basc i Astúries
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit supremes de lluç de 150 grams cadascuna aproximadament
- 400 grams de cloïsses fresques
- Dues cebes picolades
- Sis alls laminats
- Fumet de peix blanc
- Julivert picolat
- Farina
- Pebre negre en pols
- Sal
- Oli d'oliva
- Aigua
- Dos bitxos petits
- Mitja ampolla de sidra (si pot ser amb sidra d'Astigarraga o sidra d'Asturies)
4 racions
Utensilis
Una cassola marinera metal·lica gran
Uns estalvis
Un cassó mitjà
Un colador fí
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, en una cassó amb un dit d'aigua obrim les cloïsses només una mica i les reservem tot colant-ne el brou. Quan les cloïsses són fredes, traiem mitja clova i les reservem.
Seguidament en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba, els alls laminats i els bitxos.
A continuació, espolsem amb una mica de farina i ho remenem amb el batedor de varetes.
Tot seguit, afegim: el suc de les cloïsses, una mica de fumet blanc de peix i la mitja ampolla de sidra, i deixem que arrenqui el bull uns dotze minuts.
Seguidament, fiquem les supremes de lluç salpebrades a foc baix, corregim de sal i hi afegim les cloïsses.
Quan veiem que les supremes ja són al nostre gust de cuites, ho espolsem amb força julivert picolat i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota de la cassola.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1468 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.